Dit wordt aangeboden door:

Het Nationale Theater

Deal

30% korting of gratis toegang tot geselecteerde voorstellingen (zie nieuws)

Adres en contactgegevens

Korte Voorhout 3, 2511 CW Den Haag
Telefoon: 088 356 5356

Delen met een vriend(in)

Het Nationale Theater

Welkom bij Het Nationale Theater. We ontmoeten je graag in onze theaters in Den Haag of bij jou in de buurt. We maken en tonen voorstellingen over de wereld van nu, voor jong en oud.

Theater aan het Spui in Den Haag is onderdeel van het Nationale Theater en gelegen aan het culturele hart van de stad, het Spuiplein. Het theater bevindt zich tussen Filmhuis Den Haag en de Nieuwe Kerk in. Theater aan het Spui is een middelgroot vlakke-vloertheater met twee zalen: een grote zaal met 360 stoelen en een kleine zaal met 170 stoelen. Het gebouw, ontworpen door Herman Hertzberger, werd in 1993 voltooid en in 2002-2003 naar ontwerp van deze architect aangepast.

Theater, dans en festivals 
Sinds de oprichting in 1993 is Theater aan het Spui een plek waar kwalitatieve en net iets brutalere voorstellingen worden getoond. Een aantal theater- en dansgezelschappen treedt regelmatig op, zoals Ballet van Leth, Mugmetdegoudetand, Orkater, Oostpool en Carver. Daarnaast vinden er in Theater aan het Spui diverse Haagse festivals plaats, waaronder Holland Dance Festival, CaDance, Movies That Matter en De Betovering.

De huiskamer van Den Haag 
Het Nationale Theater – Theater aan het Spui afficheert zich als de huiskamer van Den Haag, waar nieuwsgierigheid, verwondering, vernieuwing, beweging en natuurlijk de prachtige voorstellingen centraal staan. De bar in de gezellige foyer is ruim voor de voorstellingen geopend. Na afloop kun je hier meestal een praatje maken met de acteurs die eerder nog op het toneel stonden. In de foyer van Theater aan het Spui zijn bovendien regelmatig kleine tentoonstellingen te zien van jonge kunstenaars.

Jouw Haagse Lerarenpas voordeel
Reserveer via https://www.hnt.nl/ of bel naar 088 356 53 56 en vermeld dat jij een Haagse Lerarenpas hebt.